Mama Agartha Frimpong uit de K-buurt heeft de eerste prijs gewonnen van de online SouthEast Parade. Woensdag 11 november was de de bekendmaking van de winnaars van de SouthEast Parade on-line challenge 2020 live te volgen via Salto 1.

In elke categorie zijn er drie prijzen uitgereikt. Daarnaast zijn ook de winnaars bekendgemaakt van de gehele SouthEast Parade. De parade toont de parels van Zuidoost in volle glorie. Alle deelnemers praten gepassioneerd over ons stadsdeel en iedereen wil het nog mooier maken dan het al is of stelt zich op als ambassadeur om de kracht en schoonheid aan buitenstaanders te laten zien.


De organisatie feliciteert Mama Agartha Frimpong met de eerste prijs! Met haar stichting Women Motivation and Integration werd zij door de jury unaniem gekozen als de grote winnaar van de SouthEast Parade on-line challenge 2020.


Op de tweede plek Miss Kitty Balker van Talkshow our Voice en Brasa Studio’s.

De derde plek is voor Collin en Rachel van de LGBT SouthEast community.


Publieksfavoriet

Het publiek kon online stemmen op hun favoriet. De publieksprijs ging naar:

Scouting Holendrecht


Bekijk hier het artikel


Bekijk de uitzending terug via Salto On Demand:

https://www.salto.nl/programma/southeast-parade/

1 keer bekeken0 reacties

De organisatie van de SouthEast Parade 2020 is tevreden over het verloop van de alternatieve on-line Challenge zoals die dit jaar, vanwege de coronapandemie, heeft plaats gevonden. De editie van dit jaar wordt afgesloten met een finale prijsuitreiking op Salto 1 TV (on-line via www.salto.nl/salto1. Deze TV uitzending is op woensdag 11 november om 20.00 (NL-tijd) te zien.


“De animo voor deze on-line editie was bijzonder groot. Er hebben maar liefst 37 groepen, bewoners, stichtingen, ondernemers en verenigingen aan de aangepaste SouthEast Parade deelgenomen”, zegt organisator Roy Ristie van BRASA Solutions.


Veel jaarlijkse evenementen konden dit jaar niet plaatsvinden, maar de trotse deelnemers hebben samen met de partners en sponsors enorme veerkracht getoond, waardoor er toch een parade kon plaatsvinden.De deelnemers hebben zich via videopresentaties on-line via www.southeastparade.nl aan het publiek getoond. Deze zijn door een jury o.l.v. John Leerdam beoordeeld en voor de publieksprijs was er ook een on-line stemming voor de vele duizenden bezoekers.De SouthEast Parade heeft met haar mediapartner Salto veel aandacht weten te krijgen. Tijdens de finale prijsuitreiking op SALTO TV zet het stadsdeel Zuidoost ook enkele pareltjes in het zonnetje en levert ook stadsdeel Oost een bijdrage. De presentatie is in handen van de multi-getalenteerde Graziella Hunsel.


Het ligt in de bedoeling dat de SouthEast Parade zich steeds verder stadsbreed gaat ontwikkelen als podium voor de trots van Amsterdam.Bekijk hier het artikel op Bijlmerenmeer

2 keer bekeken0 reacties

De SouthEast Parade is een event dat 2 jaar geleden met de viering van 50 jaar Bijlmer is gestart. Een fysieke parade die de pracht en praal van Amsterdam in Amsterdam Zuidoost voor het voetlicht brengt. Trotse pareltjes laten zich dan zien. Bewoners, bedrijven, stichtingen en verenigingen hebben in de afgelopen twee jaar zich in de straten van de Bijlmermeer laten zien. Een parade die geinspireerd is op de wandelmars in Suriname met een speciale doelstellig: milieuvriendelijk, sportief, mooi en trots! De parade wordt mogelijk gemaakt door stadsdeel Zuidoost, de gemeente Amsterdam, Salto Amsterdam en tal van andere partners en sponsors. Niet in de laatste plaats ook door een zeer gemotiveerd team van vrijwilligers.Wie is de ‘trots’ van Amsterdam Zuidoost? Het publiek kan ook meestemmen! Dit jaar kon de fysieke parade geen voortgang vinden vanwege de corona pandemie. De organisatie heeft zich echter niet uit het veld laten slaan en organiseert deze maand een SouthEast on-line challenge. De deelnemers komen uit verschillende categorien en presenteren zich on-ne met een video. Deze on-line parade start vandaag via www.southeastparade.nl. Een vakjury bestaande uit de ‘Bijlmerberlievers’ Bijlmerbelievers John Leerdam, Karin Moor, Ray Blinker en Rubina Boasman beoordeelt de presentaties voor het uitkiezen van de winnaars. Het publiek heeft ook een actieve rol en kan via de website of de SouthEast Parade FB pafina een stem uitbrengen op hun favoriet. Zo wordt er ook een prijs uitgeloofd aan het ‘publiekslieverdje’.

Op woensdag 30 september wordt er vanuit het CEC gebouw in Zuidoost live verslag gedaan van de prijsuitreiking afgewisseld met o.a. muziek en dansperformances. Het geheel wordt dan op deze dag tussen 18:00 en 21:00 uur live uitgezonden door de mediapartner Salto Omroep Amsterdam via SALTO 1 en wereldwijd te ontvangen via www.salto.nl/salto1en o.a. via de Southeastparade.nl website. Zo kan iedereen ondanks de ‘corona beperkingen’ live meekijken naar de feestelijke bekendmaking van de winnende groepen.


Southeast Parade on-line challenge De video’s van de deelnemers zijn ingedeeld in vier categorieën: bewoner, ondernemer, stichting en vereniging. Per categorie wordt er een top drie aan winnaars door een vakjury samengesteld. De groep met de meeste stemmen van wordt de publiekslieveling!


Let op:wegens COVID-regels zijn ze gebonden aan een maximaal aantal genodigden gasten. Zonder uitnodiging helaas geen toegang.


Ga hier naar het artikel van Waterkant


1 keer bekeken0 reacties