Win de Ronald Blonk fotografieprijs!

De inzending voor de mooiste, leukste, bijzonderste, gekste foto van de SouthEast Parade van vorig jaar is geopend. Vorig jaar won Johan Janssen de fotografieprijs en dit jaar win jij een van de drie prijzen.

Was jij in 2019 aanwezig tijdens de tweede editie van de SouthEast Parade 2019 en heb jij foto's gemaakt?

 

Stuur zo snel mogelijk jouw favoriete foto van de SouthEast Parade 2019 naar 

communicatie@southeastparade.nl en misschien win jij de *Ronald Blonk fotografieprijs. 

 

Sluitingsdatum woensdag 1 juli 2021 om 17:00 uur.

Tijdens de Kick-off een week voorafgaand aan de SouthEast Parade 2021 maakt de jury bekend wie de mooiste foto heeft gemaakt. Na het inzenden van jouw favoriete foto's ontvang je meer informatie over de Kick-off party.

De leden van de deskundige, onafhankelijke jury maken we bij deze met blijdschap en trots bekend:
Jenny van Dalen, Paulina Dorder, Marian Duff en Jules Rijssen.

Allemaal Bijlmerbelievers, die hun sporen hebben verdiend in fotografie, kunst, media, cultuur.en erfgoed. Binnenkort meer over de jury!

OVER DE RONALD BLONK FOTOGRAFIEPRIJS


25 januari 2020, namen we afscheid van onze vriend en stadsdeelgenoot Ronald Blonk.
Ronald overleed na een kort ziekbed op 16 januari j.l. Zijn ziek-zijn en overlijden heeft ons diep geraakt.

Om Ronald te laten voortleven en blijvend deel te laten zijn van de verdere groei van de SouthEast Parade heet de jaarlijkse fotografieprijs die hieraan is verbonden, vanaf nu de Ronald Blonk fotografieprijs

Ronald was een markante persoon die zijn stempel heeft gedrukt op, de toegankelijkheid, de cultuur en het leven in onze stad. Zo heeft hij mede helpen bouwen aan het unieke podium, SouthEast Parade, waarmee de stad in het bijzonder Zuidoost sinds 2018 is verrijkt. Met de parade, die jaarlijks op de tweede donderdag in juli plaatsvindt, wordt de trots, kracht en brede diversiteit van de stad getoond.

Niet alleen heeft Ronald meegebouwd aan het succesvol lanceren van de parade. Hij speelde een cruciale rol bij het uitzetten van de route (6,4km) waarbij het mogelijk werd dat ook mensen met een fysieke handicap er vrolijk en trots aan mee konden doen.

Deelname van de groep Platform Gehandicapten Zuidoost, PGZO was vanaf het begin een groot succes. In 2019 werd de deelname van de groep bekroond met een speciale vermelding van de jury.

De SouthEast Parade fotografieprijs is in het leven geroepen om dit evenement jaarlijks op een bijzondere manier vast te leggen. Ronald, was ook fotograaf en maakte honderden foto’s van de SouthEast Parade die we belangeloos mochten publiceren. Bij de fotowedstrijd, die in 2019 voor het eerst werd uitgeschreven viel hij zelf ook in de prijzen met een ingezonden foto uit 2018.

Wij dragen Ronald mee in ons hart.