Asset_spot_3SEP_Website.png

 

Ontdek Amsterdam

Amsterdam is multicultureel

Een aantal feiten over Amsterdam Zuidoost

  • De associatie met criminaliteit en onveiligheid is onder bewoners, Amsterdammers en forenzen afgenomen. Positieve associaties worden juist vaker genoemd.

  • Bewoners noemen vooral ‘positieve omgeving’ (34%) en ‘thuisvoelen’ (23%). Amsterdammers noemen het vaakst Bijlmer (28%).

  • Forenzen associëren het stadsdeel het meest met ‘multicultureel’ en met werk (beide 23%).

  • Studenten uit Zuidoost denken bij het stadsdeel vooral aan ‘thuisvoelen’(29%) en Amsterdamse studenten denken aan ‘multicultureel’ (43%).

  • Zowel studenten uit Zuidoost als uit Amsterdam denken vaker aan criminaliteit en onveiligheid dan de andere doelgroepen.

Bekende plekken

Bekende plekken waar Amsterdammers het eerst aan denken bij Zuidoost zijn het Arenagebied 32% en de Amsterdamse Poort. Bewoners denken het vaakst aan de Gaasperplas en andere groengebieden (35%) en ook aan de Amsterdamse Poort (34%)

 

Redenen bezoek

Amsterdammers komen net als in de vorige metingen vooral naar Zuidoost om er te winkelen. Ook Amsterdamse studenten komen vooral naar Zuidoost om te winkelen. Door Amsterdammers wordt uitgaan steeds vaker als reden genoemd om Zuidoost te bezoeken ($=%). Concertbezoek en naar de film gaan zijn de meest genoemde uitgaansredenen.

 

Locaties bezoek

De ArenAboulevard is nog steeds de populairste bezoeklocatie onder Amsterdammers (42%) gevolgd door de Amsterdamse Poort (24%). Dit winkelcentrum wordt wel minder vaak genoemd dan voorheen. Het Bijlmerpark en de Gaasperplas worden juist wat vaker genoemd.

 

Werken in Zuidoost

Bij de overgrote meerderheid van de forenzen (93%) bevalt Zuidoost als werkomgeving (zeer) goed. Forenzen zijn hier vergeleken met2013 positiever over geworden. De helft van de forenzen doet in Zuidoost niets anders dan werken en vier op de tien winkelen er.

 

Zuidoost als woonomgeving

Bewoners van Zuidoost vinden vooral van Zuidoost dat je er snel lekker buiten bent, dat er veel groen is en dat de ligging vlakbij de stad aantrekkelijk is. Amsterdammers vinden ook vaak dat je in Zuidoost snel lekker buiten bent en dat er veel groen is, maar zij zijn het hier minder vaak mee eens dan de bewoners. De helft van de Amsterdammers vindt het stadsdeel geïsoleerd van de rest van de stad liggen, al neemt dit aandeel wel af.

 

Redenen om er wel of niet te willen wonen

Steeds minder mensen geven aan niet in Zuidoost te willen wonen. Studenten zouden het vaakst (misschien) wel in Zuidoost willen wonen. Betaalbaarheid en het groen zijn voor degenen die er misschien wel willen wonen redenen waarom ze het stadsdeel interessant vinden. Ook de ruime en nieuwe woningen worden relatief veel genoemd. De belangrijkste redenen waarom mensen niet in Zuidoost zouden willen wonen, is dat men momenteel al goed woont en dat het te ver van het centrum is.

Bron: Imago Zuidoost lees hier het volledige Imago onderzoek

SEP
Asset_Star_2SEP_Website.png
Asset_Spot_ 2SEP_Website.png
Zuidoost kaart