Feestelijke SouthEast Parade op donderdag 11 juli 2019

Eén van de bekendste activiteiten tijdens de viering, vorig jaar, van 50 jaar Bijlmer was de SouthEast Parade. Het was een doorslaand succes. Reden om deze parade ook dit jaar te organiseren. Het wordt opnieuw een evenement die de diversiteit en de trots van Amsterdam Zuidoost onderstreept. Dit jaar op donderdag 11 juli.De feestelijke optocht, met ruim 800 deelnemers, start om 16:00 uur vanaf het Hoekenrodeplein bij metrostation Bijlmer Arena. Om 15:00 is er een podiumprogramma met sprekers, zang, muziek en dans. Omstreeks 21:00 na de spectaculaire intocht, maakt de jury de winnaars van de SouthEast Parade 2019 bekend.


Een deskundige jury: John Leerdam (voorzitter), Karin Moor, Ray Blinker en Rubina Boasman, zal de deelnemers tijdens het paraderen beoordelen.


De route De route start op het Hoekenrodeplein (oost van NS-station Amsterdam Bijlmer Arena) en gaat langs Hoogoord, Bijlmer Parktheater, door Switi Wonen en Kortvoortbuurt, Wijkcentrum Kormelink, Groesbeekdreef onderdoor, Kikkenstein, Kruitberg, Kleiburg, langs Koningshoef en Grunder, dienweg Bijlmerdreef, om (roze route) of langs het CEC-gebouw (tevens alternatief startpunt korte route), na rotonde dienweg Ganzenpoort en dienweg Bijlmerdreef, na viaduct Gooiseweg rechtsaf naar Florijn, oversteek Bijlmerdreef, Anton de Komplein, door Amsterdamse Poort, eindpunt Hoekenrodeplein. Totaal 6,2 km. Korte route 2,4 km.


Meer informatie. www.southeastparade.nl


Bekijk hier het artikel