Stichtingen van Amsterdam

Asset_Spot_ 2SEP_Website.png

Deze stichtingen hebben deelgenomen aan de SouthEast Parade on-line challenge. Door de jury zijn er drie prijzen uitgereikt aan de stichtingen die op een mooie manier hun trots voor het stadsdeel etaleren. Wij feliciteren de volgende bewoners voor hun deelname. 

De winnaars categorie 'Stichtingen':

 

1e Prijs Mama Agartha – Stichting Women Motivation and Integration

Met Women’s Motivation and Integration zorgt mama Agartha ervoor dat Ghanese- en andere buitenlandse vrouwen integreren binnen de Nederlandse samenleving. Tijdens het naaien praten de vrouwen over verschillende zaken en worden vrouwen geïnformeerd wat gaande is in het stadsdeel. Women’s Motivation and Integration is maatschappelijk actief en doet veel in het gemeenschap. De vrouwen komen samen om anderen te helpen. Op die manier hoopt Mama Agartha dat ze iets terug kan doen voor de samenleving van Zuidoost want Zuidoost staat onbevooroordeeld open voor andere culturen. Wat ons betreft is zij daarin geslaagd. 

2e Prijs Ellen Alvares & Eddy Veldman DGAI Music School 

Muziek maken is goed voor iedereen, maar helemaal voor kinderen. Het versterkt hun identiteit, geeft zelfvertrouwen en leert hen om te gaan met anderen en zichzelf te uiten. Muziek maken zorgt er zelfs voor dat kinderen beter in staat zijn om met zichzelf en de wereld om hen heen om te gaan. De DGAI Music School  helpt kinderen in Zuidoost bij het ontwikkelen van deze vaardigheden door met elkaar muziek te leren maken en muziekeducatie toegankelijk te maken voor alle kinderen in Zuidoost. 

3e Prijs Enver Liesdek & Rachied Belfor  - We are on the Move

We are on the move is een organisatie die met passie kinderen in Zuidoost in aanraking brengt met verschillende vormen van dans. Met talent trajecten bieden zij een alternatief voor naschoolse activiteiten. Kinderen komen in contact met verschillende theatervormen en dansstijlen. Onderdeel is de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen waarbij zij worden gestimuleerd om hun best te doen op school omdat ze daarmee verder kunnen komen.

SEP
Asset_spot_3SEP_Website.png
Mama Agartha