Verenigingen in Amsterdam

Asset_Spot_ 2SEP_Website.png

Deze verenigingen hebben deelgenomen aan de SouthEast Parade on-line challenge. Door de jury zijn er drie prijzen uitgereikt aan de verenigingen  die op een mooie manier hun trots voor het stadsdeel etaleren. Wij feliciteren de volgende verenigingen voor hun deelname.

De winnaars categorie 'Verenigingen':

1e Prijs Jos Zandvliet en anderen – Bijlmer Fanfare

De Bijlmer Fanfare is een multicultureel straatorkest. Muziek verbindt en door samen te spelen komt de kleurrijke wijk terug in de muziek. ‘Wij maken mensen in Zuidoost vrolijk’. Dat laat de fanfare ook daadwerkelijk zien met hun optredens op onverwachte momenten en op onverwachte plekken in de wijken. Een mooi voorbeeld is dat de fanfare tijdens de lock down verschillende bejaardenhuizen  langsging om ouderen te laten weten dat er aan hun wordt gedacht.  

2e Prijs Henriette Lattig & Zunica Lattig - Curazo

Curazo is een enthousiaste groep Curaçaoënaars die trots is op de culturele achtergrond en gebruiken. Ze hebben zich verenigd om niet geïsoleerd te raken en om elkaar ondersteuning te bieden wanneer dat nodig is. Dat vertaalt zich in verschillende culturele activiteiten waaraan Caribische muziek en lekker eten onlosmakelijk verbonden zijn.

3e Prijs Debby Kiers & Marlous van de Hee-Popma - Scouting Holendrecht

Scouting Holendrecht inspireert kinderen om met respect voor zichzelf en hun omgeving hun eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. Daarbij leren kinderen veel over de natuur en hebben daarbij vooral ook veel plezier met elkaar. Door sport- en spelactiviteiten raken zij geïnspireerd door het buitenleven, ontdekken kinderen hun sterke punten en krijgen daardoor meer zelfvertrouwen.  

SEP
Asset_spot_3SEP_Website.png
Bijlmer Fanfare